Longreach til Mount Isa

Dag 3, Mandag den 27. september.

Vi fortsatte nordpå og havde ikke kørt langt, før vi ramte en græshoppesværm. Det er nogle imponerende store og hårdføre insekter, der ikke nødvendigvis lader sig mærke med at blive ramt af en Mercedes med 110 km/t.

Vi gjorde holdt i McKinlay, en lille by med 20 indbyggere, men hjem for det berømte Walkabout Creek Hotel fra filmen Crocodile Dundee. Her fik vi os en øl eller sodavand på Mick Dundees stambar og en is på den lokale benzinstation, inden vi begav os videre til Mt Isa. På vejen kom vi gennem Cloncurry, hvor byskiltet sagde: ”Vi garanterer Dem en varm velkomst. Indehaver af Australiens temperaturrekord 53,6 grader celcius”.

Området mellem Longreach og Mt Isa er kendt for de usædvanligt mange fund af dinosaur skeletter og fossiler. Vi besøgte den lokale udstilling i Mt Isa. Uheldigvis havde manden, der arbejdede i laboratoriet fri den dag, så laboratoriet var lukket. Vi måtte nøjes med at gå en tur rundt i museet og se en film, der forklarede om de forskellige fund. Det mest fantastiske var dog, at centeret havde gode badefasciliteter, så vi kunne få et tiltrængt brusebad.

Mt Isa er en udpræget nyere mineby, men vi syntes den var overraskende hyggelig og pæn. Generelt  havde vi forventet, at det nordlige Queensland var et tørt og fladt område, men tværtimod var områderne til tider meget kuperede og frodige. Specielt området omkring Mt Isa så spændende ud, og kunne have været oplagt at se nærmere i en firehjulstrækker.

Efter at have spist aftensmad på en lokal restaurant, McDonnalds, kørte vi ud af Mt Isa og fandt en hyggelig rasteplads, hvor vi camperede. Vi nød den fantastiske solnedgang, og William og Marcus fandt sig hurtigt venner fra de to andre familier på pladsen.

Billeder fra turen

Ingen Kommentarer.