Menindee til Cobar

Dag 13, torsdag den 7. oktober

Vi vågnede i et væld af fuglesang den morgen, men kort efter solopgang forsvandt det meste igen. Efter morgenmaden kørte vi igen nordpå. Vi fortsatte gennem Broken Hill til Silverton, en by cirka 30 km nord. Byen var hyggelig med sine gamle velrenoverede bygninger. Den var tydeligvis baseret på turisme, men vi havde ikke fornemmelsen af, at den var overrendt.

Fra Silverton kørte vi en lille tur længere nordpå til et udsigtspunkt over ørkenen, men området var lige så frodigt, som meget andet vi havde set på turen.

Tilbage i Broken Hill tog vi os tid til at gå rundt og nyde den gamle bydel. Det var en spændende by, og der var mange skilte med histore og billeder fra starten af sidste århundrede. Byen er speciel, fordi den oprindelige sølvmine, som byen er bygget omkring, stadig er aktiv. Det betyder, at byen både er historisk interessant, og er levende og velhavende.

Vi fortsatte fra Broken Hill mod øst gennem Wilkennia, en by som har ry for at være meget rå, hvilket vi dog ikke bemærkede. Ca 120 km uden for byen fandt vi et hyggeligt sted at campere. Vi havde bål for sidste gang på ferien, nød solnedgangen, og kom i snak med det andet hold campister på pladsen.

Billeder fra turen

Ingen Kommentarer.