Rundt i MacDonnalds Ranges

Dag 6, torsdag den 30. september

MacDonnal Ranges er et stort og vidunderligt sted, men det meste af området kan kun opleves fra en firehjulstrækker. Vi koncentrerede os om det område, som var tilgængeligt via astfaltvej. Der var nu også mange ting at se. Vi startede dagen ved et område, der hedder Ocre Pits. Det er nærmest en udtørret flod, hvor aboriginerne samler de farver, som de maler sig med ved de rituelle fester. Farvespillet var flot, og havde nok været endnu mere storslået, hvis vi havde været der senere på dagen, hvor solen stod mere rigtigt. Der var et væld af små farvestrålende fugle, som vi ikke havde set før på turen.

Efter noget tid fortsatte vi ud til Ormiston Gorge, et område som vi havde hørt var smukt, men ellers ikke vidste meget om. Efter en kilometers gåtur kom vi til vores overraskelse til et hyggeligt vandhul. Eftersom vi var de eneste, der var der smed drengene det meste af tøjet og fik et skønt og tiltrængt bad.

Vi forlod det dejligt svale vandhul, og kørte et lille stykke længere mod vest til Glen Helen, før vi vendte om og kørte til Stanley Chasm. Gåturen herud var spektakulær, både på grund af naturen, og  fordi der ikke var en anlagt sti. Vi kravlede over klippeblokke og gik gennem små vandløb til vi kom til en stor lodret kløft. Vi var der som planlagt til middag, hvor solen skinner gennem kløften og ned i bunden, hvilket giver flotte farver på de røde klippevægge i siderne. Desværre var vi ikke de eneste, der havde fået den ide, og følelsen af at være omgivet af turister på alle sider tog toppen af oplevelsen. Vi var godt klar over, at det måtte komme, og forberedte os selv og hinanden på, at sådan ville det være de næste par dage.

Sidst på eftermiddagen kørte vi tilbage til Alice, herfra sydpå af Stuart Highway, hvor vi camperede på en rasteplads ved siden af en flod. Vi gik en tur langs floden og fik samlet brænde til aftenens bål.


Billeder fra turen

Ingen Kommentarer.