Veterantog og Flinders Ranges

Dag 11, tirsdag den 5. oktober

For anden gang på ferien sov vi længe. Vi havde købt billetter til en tur med veterantoget fra Quorn til Wolshed Flat og retur. Det var kun en tur på omkring 40 km, men vi havde sat det meste af dagen af til det. Midt på formiddagen ankom vi til den hyggelige gamle togstation i Quorn. Stationen var nu kun brugt som afgang for veterantoget, men havde før i tiden været knudepunkt, hvor øst-vest banen og nord-syd jernbanerne krydsede.

Vi nød turen. Det var afslappende for en gangs skyld ikke at køre så meget, og der var mange hyggelige mennesker med på toget, som vi fik os en snak med. Naturen, som vi kørte forbi var spændende, og langt mere frodig end normalt. Vi kom forbi damme, som der ifølge togpersonalet ikke havde været vand i de sidste 25 år. Efter pausen i Wolshed Flat, hvor vi fik lejlighed til at studere lokomotivet nærmere, gik toget tilbage til Quorn.

Selve byen var hyggelig og velholdt, og efter at have brugt et stykke tid der fortsatte vi ind i nationalparken Flinders Ranges, hvor vi camperede ved Wilpena, som vi havde læst skulle være speciel. Området nord for Wilpena kaldes Wilpena Pound, og er et frodigt område omkranset af en ring af små bjerge, hvoraf den højeste er lidt over 1000 m.

Vi slog lejr på campingpladsen, og gik en tur ind i Wilpena Pound. Det var noget overskyet, og vi var for første gang på ferien for alvor plaget af fluer, der ellers nok er en af Australiens største plager. Bortset fra det var det en hyggelig gåtur på omkring 7½ km. Vi så et væld af dyr, blandt andet pindsvin, kænguruer og et underligt firben, der ligner en enorm lang grankogle med hoved i begge ender. Kænguruerne virkede ikke specielt sky og gik rundt både på og udenfor campingpladsen.

Om aftenen hyggede vi os traditionen tro med bål, inden vi gik til ro.


Billeder fra turen

Ingen Kommentarer.