Coober Pedy til Quorn

Dag 10, mandag den 4. oktober

Uden de store forventninger til naturoplevelser de sidste 450 km ned mod kysten fortsatte vi næste morgen.Til vores overraskelse var det dog en af de mere spændende strækninger. Landskabet var ørkenagtigt, men alligevel frodigt; træerne havde fantastisk formede kroge toppe, og vi havde ikke kørt langt, før en saltsø blev synlig på østsiden af vejen. Vi vidste godt, at der lå saltsøer i dette område, men vi havde ikke gjort os forhåbninger om, at kunne se dem fra vejen. Overfladerne på søerne stod nærmest sølvagtigt i solen, det var et betagende syn.

Efter at have betragtet det smukke syn fra forskillige vinkler i et stykke tid, fortsatte vi sydpå. Vi besluttede os for at tage en afstikker til Woomera, en mere eller mindre forladt by midt i ødemarken. Byen var indtil for få år siden hjemsted for en stor militær forsøgsstation, hvor først England, siden USA  udviklede og testede våben. Da den kolde krig sluttede var der ikke mere brug for byen, amerikanerne rejste i 1999, og indbyggertallet faldt med et fra ca 4000 til ca 400.

Vi ankom til byen uden at vide, hvad der ventede os. Det vil sige, vi troede ikke at der ventede os meget anden en en forladt militærby. Vi tog dog fejl. Godt nok bar byen præg af, at de fleste af husene stod tomme, men alt var moderne, pænt og velholt. Den største overraskelse fik vi dog, da vi kom til midten af byen, hvor en udstilling af militære fly, missiler og en enkelt rumraket stod i en park foran et forskningscenter. Vi spiste frokost, og fik lang tid til at gå med at studere det spændende isenkram.

Vi fortsatte sydpå, og kom til en saltsø, der lå endnu tættere på vejen. Vi gik derned, og børnene var hurtige til at smide sko og strømper og komme ud og mærke på vandet. Vandet føltes specielt, bunden og siderne var størknet salt, og vandet havde den samme sølvglans som de søer, vi havde set tidligere.

Efter at være kommet tilbage fra søen fortsatte vi ned til sydkysten ved Port Augusta. Det var første gang på turen, at vi så havet. Vi gik rundt i den hyggelige gamle del af byen et stykke tid, før vi kørte mod nordøst. Vi camperede et hyggeligt sted mellem Port Augusta og Quorn.

Billeder fra turen

Ingen Kommentarer.